icuenca.blogg.se

Följ med mig på min resa i Cuenca, Spanien som au pair.

Gott nytt år!!

Kategori: Allmänt

Nyårslista

Kategori: Allmänt

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte hit till Spanien helt själv!

 

Har du några nyårslöften?
Ta körkortet!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej

Vilka länder besökte du?
England, Estland, Grekland och Spanien

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Övertänkt saker

Bästa minnet från 2012?
Kan ha varit resan till Rhodos med Agnes och Sandra!

Bästa köpet?
Maaaaaat!

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder och mat

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jaa flera personer och händelser

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har överlag varit ett glatt år

Favoritprogram på TV?
Halv åtta hos mig kanske

Är det något du saknade 2012 som du vill ha år 2013?
Mitt körkort!

Vad ser du mest framemot med år 2013?
Våren kanske

Hector fyller 2!

Kategori: Allmänt

Ja idag är ingen vanlig dag för det är Hectors födelsedag! Hurra hurra hurra!
 
Jag vaknade av att familjen sjöng både på spanska och engelska för honom i morse.
 
Vi har varit i lekparken och lekt med hans nya boll, vi har lekt med Noaks ark i lego som han fick och snart kommer släkten hit för att fira med tårta!
 
Det blev ingen bio igår, hoppas på ikväll istället.
 

Som första april

Kategori: Allmänt

Idag är det dagen i Spanien då man ska lura varandra. Familjen här har lurat varandra en hel del men jag har inte fattat så mycket av vad skämten var men Jimena och Inés la ner en låtsasgeting i besticklådan för att skrämma Ana iaf. 
 
Imorgon är det Hectors 2-årsdag. Han har blivit större sen jag kom hit. 
 
Det är ju jullov här nu, fram till den 8:e januari. Dagarna blir ibland lite längre då det inte finns så många rutiner nu som under vanliga veckor. Imorse var vi i stan och i lekparken. Jag ska fråga Kate om hon vill gå på bio ikväll, det hade varit skoj!
 
Och på måndag är det nyår! Vi ska antagligen hem till Anas syster och så kommer hela familjen dit och äter osv. Kul!
 
Igår vaknade jag sjuk men jag tror redan att jag blivit frisk, det är coolt. Jag har knappt varit sjuk alls här, jag som annars alltid blir förkyld...
 
 
Trevlig helg!

När familjen var här över jul

Kategori: Allmänt

God Jul!

Kategori: Allmänt

Cola Cao

Kategori: Allmänt

God natt!
 
Dagen har varit full av händelser!
 
Den började med att Hector hade julfest på sitt dagis och de som ville fick komma. Han ville inte alls vara utklädd till en jultomte!
 
Därifrån gick jag till gymmet och tränade. Det kändes lika bra som alltid (speciellt efteråt)
 
Ana och Javi var lediga idag, så jag behövde inte hämta barnen. 
 
Till mellanmål dricker Jimena och Inés alltid Cola Cao (samma sak som O'boy) och tydligen är det värsta grejen här i Spanien, alla dricker Cola Cao, och har alltid gjort det! Så idag var jag tvungen att prova, och visst smakar det exakt som O'boy, det vill säga väldigt gott! 
 
I kväll åkte vi alla in till centrum, jag var tvungen att gå till skolan och betala för senaste månadens lektioner. I stan var det full julstämning, ett stort belen hade satts upp, julmusik spelades, julmarknad fanns och självaste borgmästaren var på plats! Det var mysigt!
 
Anas bror är väldigt aktiv inom kyrkan och brukar på söndagarnas mässor spela gitarr, och ikväll hade kyrkan i centrum ordnat en soppmiddag där pengarna gick till hemlösa. Det var gott, kändes bra och var trevligt! Jag åt bland annat churros! 
 
På vägen hem köpte vi varma kastanjer, det var kul att prova, tyckte dock inte att de var så goda...
 
Sov så gott allihopa, det ska jag!
 
 
 

Har kommit på bästa mellanmålet!

Kategori: Allmänt

Eftersom att jag de senaste veckorna bestämt mig för att äta nyttigt iaf under veckan och ist unna mig godsaker på helgerna har jag varit tvungen att hitta på goda och nyttiga mellanmål. 
 
Ett mellanmål jag nu ätit tre dagar i rad är detta: 
 
* ett äpple
* naturell yoghurt
* honung
* kanel
* gärna valnötter men nu är de slut här
 
Hacka äpplena i små bitar, lägg de i en skål. Tillsätt övriga ingredienser, blanda! Mums!!!!!
 
Idag ska jag göra pasta med tonfisksås, mums!! Javi jobbar 24 timmar och Ana jobbar över idag. Det är första gången jag kommer vara ensam med alla barnen så länge. Jag är inte ett dugg orolig men det tror jag däremot att Ana är. Hon är lite orolig av sig som person. Hon har därför fixat så att mormodern hämtar Hector så jag bara behöver hämta Jimena och Inés. Fast sen antar jag att mormodern lämnar Hector här. 
 
Det blir spännande att se hur det går...
 
Hade sista lektionen i skolan idag. Så nu har jag sagt mina första hej då. Det är ju bara drygt tre veckor kvar tills jag åker hem nu. 
 
I helgen ska jag antagligen träffa den nya au pairen, Kate. Vore kul att visa henne runt i staden. 
 
Ha en bra torsdag alla där ute! Imorgon går ju jorden under?...
 
 
Tallinn

Siesta

Kategori: Allmänt

Just nu råder siesta i huset. Alla barnen ska sova denna eftermiddag då både kalas och simträning står på schemat! Inés blev så ledsen för att hon inte fick följa med på Jimenas kompis kalas. Det skiljer ju inte ens 1,5 år mellan Jimena och Inés så de leker med samma kompisar ganska mycket. Men Jimenas klasskompis kunde/ville inte bjuda för många...
 
Så jag, Ana, Inés och Hector ska ha ett litet kalas här hemma. Allt måste ju vara 100% rättvist mellan tjejerna. Javi är och jobbar i Madrid idag. 
 
Har för övrigt varit i skolan idag, det var bara jag och läraren idag, som en privatlektion, det var ju bra!
 
Gick efter det och tränade, känns bra! 
 
Håller på att packa lite som jag hoppas familjen kan ta med sig tillbaka till Sverige när de kommer och hälsar på mig. Funderar på om de kommer kunna ta hem den stora björnen (ca 50 cm x 50 cm stor)?... Vi får väl se. Två par skor har jag iaf packat ner. 
 
Hejsvejs!
 
 
Loppmarknad i Madrid

Lunes

Kategori: Allmänt

Måndag morgon! 
 
Gårdagen spenderades helt med familjen. Kyrkan först, det var mysigt. Sedan vart det lunch med alla grannarna på en resturang där barnen kunde leka medan de vuxna åt. 
 
En ny aupair var också där, hon hette Kate och känner Caitlin sedan tidigare. Det var kul att prata med henne, och roligt att vi bor grannar, då är det ju lätt att gå ut och leka med alla barnen tillsammans om man skulle vilja det.
 
Efter maten fortsatte vårat äventyr med ett besök på ett lekställe för barnen. Jag lekte mest med Hector, vi åkte rutchkana. 
 
Ska antagligen gå till El Mirador snart och kolla omkring...
 
Just nu laddar jag ner mysiga julfilmer att fylla mina kvällar med :D
 
Det var väl allt för denna gången. Ha en fin dag allesammans!
 
 
Hector
 
 

Jag och Inés

Kategori: Allmänt


 

Un buen partido

Kategori: Allmänt

God kväll världen.
 
Denna dag har varit full av aktivitet vilket har uppskattats! Började med att träna imorse, sedan gick jag och Helen och shoppade (Helen shoppade). På eftermiddagen åkte familjen och jag till en affär där de hade både djur och julprydnader..? Här i Spanien säljer de hundar och katter i vanliga djuraffärer. Det var inte så kul att se de små stackarna vara instängda i små burar. De behöver ju utrymme och närhet!!!!!!!!!!!!!!!! ARG...
 
Kom ganska nyligen hem från bion som jag, Helen och hennes vän Emma var på, Un buen partido. Det var en typisk amerikansk drama/romantik/komedi. Helt ok! Det var annorlunda att gå på spansk bio. Jag förstod helheten av filmen, men hade ibland svårt att hänga med på vissa skämt tex. 
 
Imorgon är det söndag vilket innebär att jag kanske hänger med till kyrkan. Jag och Helen pratade om att kanske gå på promenad. Det innebär också att det endast är en vecka kvar tills familjen anländer!! :)
 
God natt! Nu ska jag se klart ''Mannen som slutade röka'' av Tage Danielsson från -72 tror jag, intressant film...
 
 
Alicante

Lucia

Kategori: Allmänt

God kväll!
 
Lucia idag. Inte för att det firas här i Spanien men Lucia har iaf namnsdag här också!
 
Varit i skolan och på biblioteket där jag lånade nya böcker på engelska åt barnen.
 
När jag skulle gå på promenad ikväll gick jag inte samma väg som jag gör 95% av gångerna, det vill säga längs med den stora vägen där alla affärerna ligger. Ikväll gick jag igenom den gamla delen. Det var jättefint med all belysning när det blivit mörkt. Gatorna var smala, vinda och helt enkelt väldigt mysiga. Den vägen kommer jag ta fler gånger! 
 
På hemvägen gick jag in på Mercadona och handlade ingredienser till risotton jag ska bjuda familjen på imorgon! Ska bli mycket gott! 
 
På tal om gott, idag bjöd Javi på en helt utsökt lunch. Auberginer hade han gröpt ur och sedan blandat innehållet med champinjoner, lök och bechamelsås. Han hade sedan fyllt auberginerna med detta och ost på toppen, in i ugnen! Jag måste ta receptet innan jag åker hem!
 
Bara 10 dagar tills familjen kommer! Längtar!
 
 
 

12-12-12

Kategori: Allmänt

Dagens datum är coolt!! Inte ofta det händer!
 
Nu sitter jag här i min säng, kom nyss hem efter att ha varit på gymmet för första gången på över en vecka, så det kändes bra! Förra veckan kände jag mig inte helt frisk och sedan åkte jag ju till Alicante och där blev det allt annat än träning. 
 
Det blev glass. Såklart var vi tvugna att gå tillbaka till det underbara glasstället! Denna gången provade vi kanel (supergod!) kokos (också väldigt god) banan (inte god) vit choklad (smakade konstigt) citrus (kan ha varit den godaste av alla!) citron (jättegod) túrron (mums)... ja, det var mycket smakrikt denna gången också. 
 
Jag ska snart gå iväg för att möta Helen, vi ska gå till centrum och kolla runt lite. Sedan ska jag göra lunchen, hemmagjorda köttbullar med pasta och tomatsås, fast för mig blir det tonfisksås! 
 
Imorgon ska jag gå till biblioteket och lämna tillbaka böckerna jag lånade åt barnen, jag ska nog låna några nya också för dessa blev mycket populära. Hector gillade speciellt att lyssna på cd-skivorna som följde med i två av böckerna. 
 
Ha en bra dag! Kram
 

Alicante 8-11/12

Kategori: Allmänt

Vi hade en till härlig helg i Alicante! Denna gång hade vi verkligen tur med vädret, man kunde sitta utan tjocktröja ibland i solen. Gick nästan hela vägen upp till slottet den här gången, men det var så långt att gå i uppförsbacke att vi gav upp efter halva, men fin utsikt var det!
 
 
Mysigt med julbelysning
 

Sköna morgon

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Jag har haft en lugn och skön morgon här i huset. Ätit frukost framför tvn och sådana saker som man bara kan göra när man är själv här i huset. Lyssnar på Enya som jag upptäckte dagen då vi klädde granen. Lugn och otroligt vacker musik, lyssna vetja. 
 
Ska inte gå hemifrån förrän efter tre så har mycket tid att döda. Ska äta lunch snart tror jag. 
Vädret är soligt och härligt idag! Det ska bli så kul att komma tillbaka till Alicante idag! Älskade den staden. Och att åka på semester är ju aldig fel :)
 
Nu är det dock spotify-krig mellan mig och Eddie/mamma?? Jag kommer inte ge upp ska ni veta! Mohaha...
 
Kramar 

Julpyssel nr 2

Kategori: Allmänt

Hello!
 
Nu är jag ensam i huset, familjen åkte nyss iväg och jag ska sova helt själv. Lite läskigt är det men det ska också bli skönt att vara helt själv för första gången på länge. 
 
Igår var det dags för julgranen att komma upp, samt familjens ''belen'' = Jesus, Maria osv.
 
Mycket trevligt var det med lugn musik i bakgrunden. 
 
Vi försökte oss ju också på att baka pepparkakor men då de inte hade någon sirap i affären testade vi att göra utan. Vilket vi inte skulle gjort! Sockersmeten blev stenhård helt enkelt. Så de kanske får köpa färdig deg på IKEA som mamma föreslog!
 
 
Och imorgon drar jag till Alicante! Hörs efter det! Kram

Julpyssel

Kategori: Allmänt

God morgon världen!
 
Förutom att jag vaknade lite förkyld och därför hoppade över pilatesen för att inte bli värre är jag pigg och glad idag!
 
Har suttit här på mitt rum och julpysslat med julmusik i bakgrunden! Så mysigt! Har gjort julkort som jag ska skicka hem till några vänner i Sverige :)
 
Igår julpysslade jag och Inés när Jimena gjorde sina läxor. Inés hade inget tålamod, speciellt inte när det kom till att rita stjärnor. Det påminde mig om mig själv när jag var ungefär i hennes ålder. Jag hade bestämt mig en kväll för att lära mig hur man ritade stjärnor. Jag satt i minst en timme och försökte och grät av frustration. Precis som Inés. Till slut gick det ju. Hon är rätt envis av sig så hon lär sig nog snart!
 
På tal om Inés, idag när jag lämnade barnen i skolan och på dagis pussade Inés mig och viskade ''te quiero''. Det gjorde mig väldigt glad! Barnen är allt bra fina ibland, med betoning på ibland. :)
 
Kramar!
 
 
 

Ingen skola torsdag/fredag

Kategori: Allmänt

Goder dager!
 
I skolan idag pratade vi om julen, hur vi firar den i våra respektive länder. Läraren är ju spansk, sedan är det Caitlin från Skottland och en kvinna som heter Natalia och är från Ryssland. Vi kom fram till att Sverige och Skottland firar jul på ungefär samma sätt. I Ryssland firar de tydligen inte så mycket, de har iaf julgran. Och här i Spanien är det väldigt religiöst betonat. De tre vise männen har egna helgdagar då man ger varandra presenter osv. 
 
Har ju godisförbud denna vecka, men öppnade ändå min chokladkalender, har dock sparat chokladen och ska äta den i helgen kanske. Ändå roligt att se motiven i kalendern... hehe... 
 
På tal om julkalendern, jag ska kolla om jag kan se årets på svtplay...
 

Mässa

Kategori: Allmänt

Söndag här betyder kyrkan på förmiddagen. Jimena, Inés och Javi åkte precis iväg. Jag, Ana och Hector kommer lite senare. 
 
De är alltid så himla fint klädda i kyrkan, har alltid nya kläder. Idag var inget undantag. 
 
Ha en fin första advent i Sverige, det firar de ej här. Igår visade jag Ana bilder på luciatåg, julbord och adventsljustake. Hon tyckte det var spännande! 
 
 

1:a december

Kategori: Allmänt

Mysigt med december!
 
Älskar denna månad. Allt på grund av julen. Har öppnat första luckan i min adventskalender idag, det var en mistel, gott!
 
Igår kväll var jag på konsert, en välgörenhetskonsert. Det var min spanska kompis Elenas vänner som spelade, samt tre andra band. Det var otrooooligt kallt i lokalen, men det var trevligt! Kvällen avslutades med McDonalds utomhus i kylan, det var otroligt gott då vi alla var så hungriga!
 
Om en vecka åker jag till Alicante igen! Ska bli superkul! Just nu visar vädret att det ska bli ca 13-15 grader då jag är där, härligt!
 
Är hungrig, undrar vad det blir för lunch. Ana är på Termalia och tränar, Hector är sjuk och de andra kollar på tv just nu tror jag. Jag gör inte så mycket. Vet faktiskt inte alls vad jag ska hitta på idag. Hoppas att familjen har några planer så att jag kan följa med på dom, det är ju lite långtråkigt att bara sitta inne. 
 
Ja det var väl det det. 
 
Önskar att jag kunde vara med på mormors adventsfika imorgon, men får ta igen det när jag kommer hem!
 
 
Familjen