icuenca.blogg.se

Följ med mig på min resa i Cuenca, Spanien som au pair.

Snart är det middag :)

Kategori: Allmänt

God kväll kära vänner och familj i Sverige :) 
 
Nu sitter jag här, ensam hemma... Jag vet faktiskt inte var familjen är. Jimena och Inés är på gympa, det var jag som lämnade dom där, men de andra??? 
 
Nåja, snart är det middag, det ska bli gott! Ikväll ska jag antingen titta på någon trevlig film eller läsa min underbara bok, ''Zahiren'' av Paulo Coelho, den fick jag av Åsa innan jag skulle åka hit. Som sagt, mycket bra! 
 
Vädret här i Cuenca har drastiskt blivit kallare! En vinterjacka skulle sitta fint faktiskt! 
 
Idag är jag glad :) jag var och gymmade i morse med Helen som nu också skaffat gymkrt där jag gymmar, så det är jättekul! Sedan har jag.......... jag har......... ätit kakor, läst min bok, tittat på Pippi Långstrump på engelska med Inés.... målat mina naglar, jaa lite sånt :) 
 
Om ca 12 dagar drar jag till Alicante med trevligt sällskap över helgen, det ska bli så roligt! Deras specialité är paella, vilket ju aldrig kan bli fel. Och tapas, jag ska äta tapas! 
 
Imorgon har jag skola, sedan kanske jag och Helen skulle ta en fika innan det är dags att hämta barnen i skolan. Och på onsdag och det ''bus eller godis'' som gäller! Jag ska vara utklädd till häxa! Tur att jag tog med min svarta långkjol, då får jag användning av den! 
 
På torsdag är alla lediga, då det är 1 november och alla besöker gravar osv... 
 
Kramar från mig! 
 
 
 
 

Halloween

Kategori: Allmänt

Nu ikväll var det dags att fixa pumpan för halloween här i huset. Flickorna var mycket exalterade och likaså Hector. Han vill i och för sig alltid göra det de andra gör. Så här såg det ut!
 
 
Observera Hectors otroligt gulliga outfit. 
 
I morgon ska jag gå och simma, det ser jag mycket fram emot. Kramar och god natt från mig. 

Söndag morgon

Kategori: Allmänt

God morgon! Idag vaknar jag upp till ett soligt, kallt Cuenca!
 
Igår kväll var det meingen att jag, Helen och Caitlin skulle ha filmkväll hemma hos Caitlin. Så jag och Helen träffades för att promenera till Caitlin. De första bilderna är dock från min promenad som jag gick själv några timmar innan.
 
 
De har lite natur här ändå, mysigt.
 
 
Det är väldigt mysigt att strosa omkring och titta på allt man aldrig sett förut.
 
 
Sånt här ser man ganska mycket av här, jag antar att de inte har någon lag på att plocka upp bajs efter sina hundar. Hundarna här är också lösa väldigt ofta. 
 
 
Tycker att det ser så mysigt och exotiskt ut med dessa tvättlinor.
 
 
Därför var jag tvungen att fota en till.
 
 
Det är här allt händer... nej men alla barer ligger här, och det är mitt i centrum, så det brukar vara här jag träffar de jag bestämt träff med.
 
 
Tyckte det var coolt med palmer på balkongen :)
 
 
Här har de otroooligt god glass! :)
 
 
Men igår fick det bli en ''äppelpaj,'' vääääldigt god!
 
 
Här hade jag kommit hem till Helen iaf, väntade på henne i hallen... 
 
 
Gamla stan är ännu mysigare kvällstid.
 
På väg till Caitlin, det blev ett äventyr då hon var försenad men inte har en fungerande mobil, så vi satt helt enkelt och väntade i hennes trapphus!
 
 
Där vi fördrev tiden med kinamat för under 4 euro.
 
Idag ska jag springa ett litet lopp för cancer, och förhoppningsvis blir det filmkväll ikväll ist, då det blev för sent igår.
 
Kramar från mig.

Confitería Ruiz

Kategori: Allmänt

Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig hade jag ont i halsen, och imorse när jag vaknade var det kvar. Därför bestämde jag mig för att inte träna idag. Jag hade ju tänkt gå och antingen gymma eller simma. 
 
Istället mötte jag upp Helen och Caitlin i stan för att gå och fika! Caitlin hade med sig minstingen Valeria som hon passar under dagarna. 
 
Jag åt den mest underbara delikatessen som ni ser här på den andra bilden! Herregud...
 
 
 
 
Om ett litet tag ska jag iväg och hämta Jimena och Inés, och idag ska de på gympa. Adios!

Sigüenza 12-14/10

Kategori: Allmänt

När jag hade varit hos familjen i lite mer än en vecka följde jag med när de skulle åka på en weekend till en stad som hette Sigüenza. Det var en liten stad med en hel del gamla hus och kyrkor. Vi besökte minst 5 olika kyrkor/katedraler/monument på denna resa. 
 
Jag tycker att det kan vara kul att se på historiska platser, men för mig hade det räckt med kanske två... Här kommer iaf lite bilder från resan. 
 
 
Familjen på toppen av ett jättehögt berg som vi gick upp för. På deras kamera fanns ett likadant foto, fast jag var med, det hade varit kul att ha med det ist men det har jag inte...
 
 
Fin utsikt :)
 
 
Jimena.
 
 
En katedral vi besökte.
 
 
På toppen av ett berg i en gammal ruin.
 
Det var kul att få följa med till en annan stad också, att se nya platser är alltid kul. 

En kväll i lekparken

Kategori: Allmänt

Igår kväll var det riktigt fint väder, så då sa jag till Ana att jag kunde ta barnen till någon lekpark. Hon ville ändå gå och träna och Javi var redan iväg. 
 
Så till parken vi gick. Efter ett tag kom Javi, och efter hennes träning även Ana. Här är bilderna. 
 
Jimena.
 
 
Inés.
 
 
Hela familjen in action.
 
/Astrid
 
 
 
 

Jimenas födelsedag!

Kategori: Allmänt

Idag skiner solen i Cuenca. 
 
Sitter här och gör ett födelsedagskort åt Jimena, hennes lilla paket hon ska få av mig såg ganska tråkigt ut så nu ska jag liva till det lite med färger! 
 
I eftermiddag står barnkalas på schemat! Vi ska vara i någon rolig lokal för barn så det blir nog kul :) 
 
Kom hem från min spanskalektion för inte så länge sedan. Idag gick vi igenom klockan och olika fraser som har med tid att göra, det kändes vettigt. På hemvägen gick jag och Caitlin förbi favoritbageriet och jag köpte en himmelsk muffin med Milkachoklad! 
 
Idag ska jag göra lunchen, hemgjorda köttbullar med pasta! Det ska bli roligt, älskar ju att laga mat! 
 
Ikväll är det tre veckor sedan pappa lämnade mig på Skavsta. Tiden har gått VÄLDIGT fort, vilket jag ser som positivt, det betyder ju att jag har rätt roligt ändå :) 
 
Hoppas vädret är bra i Sverige och att alla mår bra. Kramar från mig. 
 

En promenad där jag bor

Kategori: Allmänt

Efter önskemål ska jag nu ta med er på en promenad i mitt kvarter! Enjoy!
 
 
Här är huset där jag bor. Fönstret längst ner till vänster är mitt sovrumsfönster. 
 
 
Nr. 30. Hit kommer mina älskade brev hemifrån.
 
 
Gatan där jag bor. Alla gator här ser ut ungefär som denna.
 
 
Området/kvarteret heter Ars Natura!
 
 
Trottoarerna är schackrutiga!
 
 
Ni ser statyn uppe i bergen? Det är jesus... (har jag för mig)
 
 
Jag idag! :D Hoppas ni gillade att följa med mig på promenad! Jag tyckte iaf att det var trevligt med sällskap!
 

En rundtur där jag bor

Kategori: Allmänt

God morgon!!
 
Idag är jag pigg! Ska iväg och träna, step-up, men har ca en timma kvar innan jag ska gå så då tänkte jag ''varför inte blogga?''
 
Jag har tagit lite bilder för att visa mina kära läsare lite av hur jag bor!!
 
 
Här har vi ju då först min lilla hall, till vänster om hallen ligger mitt sovrum och till höger toaletten som ni ser här på de andra två bilderna. Duschen har jag aldrig använt, jag har alltid dushat på gymmet... men den ser väldigt fräsch ut, så jag får väl inviga den snart! 
 
 
Poolen, där jag doppade mig en gång under den första veckan här när det var otroligt varmt ute. Den är till för alla som bor här i samma radhuslänga. Sedan har vi köket och vardagsrummet! 
 
Jag bor på nedervåningen medan familjen bor på övervåningen. Det är skönt att få sitt egna space, jag har ju egen toa och kan alltid stänga om mig när jag vill. 
 
Det är ju jätteroligt att blogga! Senare idag ska jag ut och fota bilder till nya inlägg, så välkomna tillbaka hela tiden, jag uppdaterar varje dag!

Var i kyrkan idag, det är ju söndag.

Kategori: Allmänt

God eftermiddag kära blogg!
 
Mycket har hänt sedan sist!
 
Igår kväll mötte jag upp Anas kollegas dotter Elena, en tjej i min ålder. Vi satte oss i en bar och pratade. Hon pratade väldigt mycket och väldigt snabbt, på spanska... Men det var jättekul och det kändes jättebra att få öva min spanska. Efter ett tag kom hennes kompisar, och alla var verkligen supertrevliga, så jag är jätteglad över att ha skaffat mig några slags vänner här i Cuenca. De frågade om jag ville klä ut mig till vampyr med dom på halloween, vilket jag tror att jag vill, haha... 
 
I morse var jag med familjen till kyrkan. De går varje söndag och jag har varit med en gång förut. Det är mysigt även om jag inte hänger med i sångerna och talen om gud. 
 
När vi kom hem därifrån skulle vi fixa iordning pinatan (med spanskt n) och just när Javi hängt upp Jimenas pinata så springer Inés (den väldigt spralliga Inés) fram och rycker i snöret så att den öppnar sig. Då blev det panik. Javi blev jättesur, Inés rädd och jätteledsen och Jimena ledsen. Alla blev arga och ledsna... 
 
Efter denna incident så sa jag till Ana att jag ville prata med henne och Javi. Jag har nämligen bestämt mig nu för att endast stanna i tre månader. Så jag berättade det för dom. Ana började gråta... Jag fick lite skuldkänslor men hon sa att hon brukar gråta, som jag dårå... 
 
Slutet gott, allting gott!
Det känns jätteskönt att ha fått det sagt iaf, det kändes som om jag hade en hemlighet för dom innan. 
 
Jag och Hector innan kyrkan. 

Termalia

Kategori: Allmänt

Hej kära blogg.
 
Nu sitter jag här i min nybäddade säng! Har just ätit lunch.
 
I morse var jag och simmade, det var underbart. Termalia heter ju stället där jag går och tränar. Jag har köpt ett gymkort som gäller på morgonen alla dagar i veckan, då kan jag välja att gå på olika träningspass såsom spinning, step-up, eller bara gymma, eller det jag gillar bäst, att simma. 
 
När jag simmar gör jag det i ca 40 minuter. Det är ganska lite folk där på mornarna vilket är skönt så man slipper trängas i bassängen. 
 
De har även en spaavdelning som ser väldigt lockande ut, fast den kostar extra så har inte provat den ännu, men någon gång kanske!
 
Idag var vi även och storhandlade, familjen och jag. Jimena fyller ju som sagt år imorgon och därför köpte de en piñata, fett rolig tradition att fylla en grej med massa godis som man sedan slår sönder. 
 
Lite senare ska jag antagligen på promenad med Helen, och ikväll är jag troligen barnvakt då föräldrarna ska på bio. Fast så mycket vaktande blir det inte då barnen redan kommer sova då, vilket jag också ska göra!
 
Inés och jag.
 
 
 
 

Nu är mamman i huset också magsjuk

Kategori: Allmänt

Hej hopp!
 
Nu har jag varit och hämtat Jimena och Hector, fast Javi var också där, så vi åkte bil hem. Hector hade varit i slagsmål med ett annat barn så nu ser han ut som en katt med morrhår då rivsåren i hans ansikte är formade så, haha...
 
Och ja, som rubriken lyder så är mamman nu officiellt också magsjuk!!!!
 
Jag skypar med Sandra nu, det är mycket trevligt! Saknar Sverige lite... alla personer och maten, bara att känna sig hemma. Men å andra sidan är livet här rätt harmoniskt, man får ju mycket egentid och det är ju viktigt att lära känna sig själv. Man blir dock lite galen av att tänka för mycket. ''Overthinking leads to negative thoughts''
 
I morgon ska jag iväg och simma, det har jag sett mycket fram emot. Det är avslappnande och känns nyttigt på  samma gång. Termalia heter stället dit jag går och tränar, det är väldigt fräscht!
 
Nu ska jag googla ''vad kan man göra när man har tråkigt''
 
Hejsvejs!
 
Utsikten från mitt rum!
 
 
 
 

Första regnet i Cuenca

Kategori: Allmänt

God dag! 
 
Nu har jag varit här i lite mer än två veckor.
Tiden har gått mycket fort. 
Jag känner nu verkligen att alla rutiner sitter och att min vardag är planerad. 
Jag har ganska mycket fritid. Ändå har jag skaffat mig ett gymkort, så jag tränar var tredje dag. Och skola har jag två förmiddagar i veckan. 
Det var då jag kom på att starta denna blogg, som ett tidsfördriv, och som kanske några därhemma vill följa. 
 
Just nu lagar jag lunch till oss, ska hämta Jimena och Hector om ca en halvtimme. Inés är magsjuk idag så hon är hos sin farmor (då hon inte ville vara hemma med mig, haha...)
Idag skulle jag handla lite mat, så jag fick en lapp med något som skulle vara kyckling. Jag gick och köpte det och håller nu på att steka den, det ser ut som kyckling så det är nog kyckling. 
 
Idag regnar det, mycket. Det har det inte gjort tidigare. 
Första veckan jag var här var det ju hur varmt som helst! Men nu har det blivit höst. Mig gör det inget, även om solen var skön den också!
 
Ikväll ska jag kanske möta upp Helen och Caitlin (två andra au pairer, från Skottland) så ska vi ta en glass! Hoppas det blir så. Annars blir det antagligen imorgon. Ana och Javi (föräldrarna i huset) vill ha en dejtkväll antingen ikväll eller imorgon kväll, så vi får se hur det blir.
 
Jimena fyller år på tisdag så på söndag kommer hela tjocka släkten hit för att fira och på själva födelsedagen blir det barnkalas på något roligt ställe! Jag har köpt två hårspännen, fjärilar. Varje morgon är det jag som fixar tjejernas hår och jag kände att deras tofsar inte är de bästa så jag tänkte köpa det, men så såg jag de fina hårspännena, så det fick bli de istället!
 
Nu måste jag kila, kycklingen lever sitt egna liv på spisen och barnen ska snart hämtas!
 
Hasta luego! 
Astrid
Här har vi Hector, snart två år på vår resa förra helgen till Sigüenza!